Boeken voor op vakantie

Het  is zomervakantie! En deze week wordt het prachtig weer. Welke boeken neem je als content manager mee naar het strand? Niet te zware kost. Het is immers vakantie. Speciaal voor jou vijf luchtige vakantieboeken over SEO en taal. Leuk om te lezen en ook nog iets van op te steken.

waar komt pindakaas vandaanWat voor taal is koeterwaals? Waarom heet een uiterste tijdslimiet deadline? En wat is het verschil tussen een frikandel en een frikadel? Tijdens je vakantie kun je daar eens goed over nadenken. Maar je kunt ook dit boekje lezen. Het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL) en het Genootschap Onze Taal stelde een boekje samen waarin 100 vreemde woorden en uitdrukkingen uit de doeken worden gedaan. Waar komt die uitdrukking eigenlijk vandaan? (Instituut voor Nederlandse Lexicologie / Genootschap Onze Taal, 2013)

twitteren de hond uitlaten kan ookEen wat ouder boekje van journalist Laurens van Aggelen.  Tijdens de hoogtijdagen van de microblog Twitter observeerde hij een halfjaar verschillende twitteraars; zowel bekende Nederlanders als onbekende Nederlanders. Hoe communiceren mensen op Twitter? En welke soorten twitteraars zijn er? Het blijft een aardig boekje om te lezen, maar begint een beetje gedateerd aan te voelen, na 4 jaar. (Laurens van Aggelen, 2010)

bloggen als een proUit de 60 minuten-reeks is "Bloggen als een Pro". Een klein boekje om kort en krachtig wat puntjes om op de i te zetten. Bloggen kan iedereen, maar hoe word je succesvol? Als blogger zul je veel herkennen en het meeste zal je bekend in de oren klinken. Dit is typisch een boekje dat je moet lezen met een pen in je hand, zodat je hier en daar een krabbel in de kantlijn kunt zetten. (Elja Daae, 2013)

Schrijven voor SEODit boekje komt uit dezelfde reeks als "Bloggen als een Pro". Het is een leuk en inspirerend boekje om zelf met SEO aan de slag te gaan. Hoe schrijf je krachtige webteksten die scoren bij zoekmachines? Puntsgewijs  lees je een groot aantal praktische tips, aangevuld met voorbeelden en links naar meer informatie en handige tools. Ook bij dit boek een pen in de hand houden voor aantekeningen. En neem "60 minuten" maar met een korrel zout. Hier ga je veel langer plezier van hebben. (Rutger Steenbergen, 2013)

en dan nog ietsTaal is niet alleen ingewikkeld of interessant maar ook gewoon erg leuk. Of leuk-leuk. 'En dan nog iets' is de opvolger van het boekje 'Taal is zeg maar echt mijn ding' en staat vol met analyses van hedendaags taalgebruik. De taal van de straat zeg maar. Leer je er iets van? Nou, misschien een beetje op je woorden letten. "Ik begrijp niet helemaal wat je zegt, maar ik vind wel dat je het heel duidelijk uitlegt". (Paulien Cornelisse, 2012)

Welke boeken neem jij mee op vakantie?
jeroen beelen handtekening

Leave a reply