Meer verkopen doe je zo!

Al dat gedoe over inbound marketing en het helpen van klanten. Heb jij daar ook zo’n hekel aan? Gewoon keihard reclame maken. Dat werkte toch altijd al? Nou dan! Hierbij 5 tips om je verkoop op de goede oude manier een boost te geven. Lees dus snel verder en vergeet mij niet te liken! Misschien win je wel een iPad! Of twee.

1. Schrijf over jezelf, niet voor je klant

Steeds vaker lees je: “Klanten zoeken informatie waar ze echt wat aan hebben”. Wat een onzin. Klanten zoeken een betrouwbaar bedrijf! Schrijf dus vooral over jezelf. Over hoe goed jij bent en hoe goed je producten zijn. En vooral over hoe geweldig blij je klanten met jou zijn. Vergeet niet: het belangrijkste woord op je site is “wij”, niet “u”. Post je reclame ook op social media en in Facebookgroepen. Zelf heb je een een hekel aan al die reclame, maar jouw reclameboodschap is voor anderen wel interessant, natuurlijk.

2. Start met verkopen

Tijd is geld. Start dus meteen met verkopen. Geef geen afleidende objectieve informatie maar start zo snel mogelijk met verkopen. Vooral op social media. Maar pas op! Op social media hebben mensen vaak een hekel aan commerciële berichten. Zeg dan gewoon dat je echt een goede aanbieding hebt, met korting. Dan is het oké, want daar is iedereen dol op! Bied geen objectieve informatie aan.

3. Pas SEO toe!

Meer bezoekers is meer omzet! Simpel! Stop je pagina’s dus zo vol mogelijk met SEO-termen waarop je klanten zoeken. In de titel, url, paragrafen, subkopjes, plaatjes. Het maakt eigenlijk niet uit, als je maar zo veel mogelijk de zoektermen gebruikt. Misschien wordt de tekst er iets minder goed leesbaar door. Ach, daar leest de webbezoeker wel doorheen. Waar gehakt wordt, vallen spaanders, toch?

4. Reageert je klant? Neem meteen contact op!

[fusion_builder_container hundred_percent="yes" overflow="visible"][fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_1" background_position="left top" background_color="" border_size="" border_color="" border_style="solid" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="no" center_content="no" min_height="none"]

Facebook Like

Like ons!

Laat een websitebezoeker adresgegevens achter, bijvoorbeeld door het invullen van een formulier voor het downloaden van een whitepaper? Bel hem meteen terug! Voor je het weet kijkt hij op de site van de concurrent en dat wil je natuurlijk niet! Dus bel hem! Misschien zit hij nog in de oriëntatiefase, maar daar praat jij hem wel uit met je contactuele eigenschappen. Sluit die deal!

5. Hoe meer likes, hoe beter!

Zorg dat je Facebook-pagina zo veel mogelijk geliket wordt! Hoe meer likes, hoe verder je reclameboodschappen verspreid worden. Desnoods beloof je een gratis iPad. Het maakt toch niet uit of je volgers echt geïnteresseerd zijn in je product. Het gaat om het aantal! En even tussen ons: niemand kan controleren of die iPad er echt uit gaat…

jeroen beelen handtekening

 

 

 

 

 

foto: Consumerist Dot Com en AbbeyfieldKent[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Tagsseo

1 comment

Leave a reply