facebook message

Het verdienmodel van Facebook

Eerder deze week schreef ik een blog posting over Facebook. Ik schreef dat een bericht dat je post op Facebook niet automatisch in de timeline van al je vrienden verschijnt. Hoe vaak een bericht verschijnt, is afhankelijk van de populariteit van het bericht.  Er zijn twee redenen waarom het sociale netwerk dit doet.

4,75 miljard Facebook berichten per dag

Het is simpelweg onmogelijk alle nieuwe berichten te laten zien in je tijdlijn. Een gemiddelde tiener heeft 400 vrienden en likes 40 bedrijven. Per dag worden er in totaal 4,75 miljard nieuwe berichten gedeeld, omgerekend 4 berichten per gebruiker.  Vermenigvuldig dat met deze 440 contacten en dat is dan.... te veel om dagelijks te kunnen lezen.

Het verdienmodel van Facebook

Wil je dat al je vrienden je bericht zien? Dan kan dat. Maar het gaat je geld kosten. Door te betalen kun je je bericht toch onder de aandacht brengen van al je vrienden. En daar verdient Facebook goed aan. En met Facebook bedoel ik alleen Facebook. Want in tegenstelling tot bijvoorbeeld Youtube waar de auteur van een filmpje per view een vergoeding krijgt, moet op Facebook de maker van content betalen.

jeroen beelen handtekening

 

 

 

 

Meer weten over hoe Facebook werkt? Bekijk dan deze informatieve video van 2veritasium "The problem with Facebook".

[fusion_builder_container hundred_percent="yes" overflow="visible"][fusion_builder_row][fusion_builder_column type="1_1" background_position="left top" background_color="" border_size="" border_color="" border_style="solid" spacing="yes" background_image="" background_repeat="no-repeat" padding="" margin_top="0px" margin_bottom="0px" class="" id="" animation_type="" animation_speed="0.3" animation_direction="left" hide_on_mobile="no" center_content="no" min_height="none"][fusion_youtube id="l9ZqXlHl65g" width="600" height="350"/]

photo: Michael cc[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Leave a reply