De challenge

In het kader ‘alles is allang gedaan maar nog niet door mij’ zijn verschillende mensen begonnen aan de 'challenge’ om iedere dag iets te posten op LinkedIn. Dat is goed voor je exposure. Zeggen ze. En ze zijn gewapend met theoriën en grafiekjes.

Voor mij is dit het startpunt om mijn lijst volgers weer eens op te schonen. Want dagelijks iets posten wil niet automatisch zeggen dat je dagelijks ook iets zinnigs te vertellen hebt. De eerste dagen gaan misschien nog wel, maar dan… Het herkauwen van informatie valt menig schrijver al snel ten deel. En die scherpe mening heb ik vaak ook al uit andere monden gehoord. 

En Chris Walker dan? Chris Walker zegt veel interessante dingen, maar herhaalt ook heel erg veel van die interessante dingen.

Op het moment dat kpi’s doelstellingen worden, wordt het meestal een beetje eng. Dan gaat het niet meer om kwaliteit, maar om kwantiteit. Je streven zou niet moeten zijn zo veel mogelijk leads te generen, maar zo veel mogelijk tevreden klanten. Of als je zzp’er bent: opdrachten. Of als je helemaal een visie hebt en het goed met de wereld voor hebt wil je misschien wel marketeers beter maken in hun vak. Allemaal dingen die je niet doet door kwantiteit, maar door kwaliteit. Steve Jobs herdenken we niet om zijn enorme hoeveelheid interviews, maar om zijn visie en inzicht. Verkoop volgt.

Lieve lezer. Stop met die hyperfocus op het aantal posts en het aantal volgers. Veel posten is goed voor je exposure, eenheidsworst is funest voor engagement. Denk eens echt goed na over wat je de wereld wilt vertellen. Jouw eigen visie. Dan neem ik het je niet kwalijk dat ik een week niets van je hoor, of twee als je dat nodig hebt. Ik word je trouwste volger.

Je aantal volgers groeit minder snel, maar zijn je veel meer trouw. En geloven in je.

En bedenk je: Jezus - de belangrijkste influencer ooit - had maar twaalf volgers.

Leave a reply